Ifølge en artikel fra Danmarks Radio har stigende priser ført til en kraftig stigning i unge, der bliver boende hos deres forældre, og aldrig før har Danmarks Statistik oplevet en lignende stigning, siden statistikken blev oprettet i 1986.
Mange studerende er på SU, og når priserne på bøger, fødevarer og transport stiger, bliver det vanskeligere for dem at få budgettet til at hænge sammen, hvilket får mange unge til at opgive at have deres egen bolig. Dyrere boliger i universitetsbyerne, især i Aarhus og København, er også en faktor.
Selvom mange forældre glæder sig over at have deres børn boende hjemme, kan det også være en belastning, især hvis forældre og børn har konfliktfyldte relationer.
Tendensen med at unge bliver boende hos deres forældre, er accelereret det seneste år, men bevægelsen har været undervejs længe, og det skyldes også, at det er muligt at studerende at pendle til deres uddannelse, og at omegnsbyerne har mange større villaer og familieboliger, hvilket gør det lettere for unge at blive boende hjemme.