I en artikel bragt på TV2 beretter en forsker omkring sin oplevelse med udskamning i en Facebook-gruppe for mødre, da hun bad om råd til at behandle sit barns eksem. Hendes oplevelse inspirerede hende til at undersøge, hvordan mødre påvirkes af grupper på sociale medier, hvor mødre og babyer er i fokus.

Forskere fra Pepperdine University har undersøgt 47 førstegangsmødres kortisolniveau ved at afgive daglige spytprøver hen over fire dage og fundet en sammenhæng mellem tidsforbrug på Facebook-grupper og højt stressniveau. Forskerne anbefaler at kigge, ikke grundt gennemlæse indholdet i gruppen, i under en time dagligt.

De har også fundet ud af, at mange kvinder opsøgte disse grupper under pandemien. Forskeren giver råd til mødre på sociale medier, herunder at kende sig selv og sit formål med at bruge siden, sætte en tidsgrænse og skabe sit eget netværk. Lauren Amaro meldte sig ud af Facebook-gruppen efter hendes oplevelse med modstridende svar og udskamning.

Kilde: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-12-20-forsker-oplevede-udskamning-fra-andre-moedre-paa-facebook-nu-har-studie