Stigende priser, renter og boligomkostninger får unge danskere til at bekymre sig om deres økonomi. En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af de unge mellem 18 og 29 år bekymrer sig mindst en gang om måneden om, hvorvidt de har penge nok til at få økonomien til at løbe rundt. Dette er en markant større bekymring end hos deres forældre og bedsteforældre.

En undersøgelse foretaget af YouGov for Danske Bank viser, at unge er mere bekymrede for stigende energipriser og prisstigninger i forhold til de ældre generationer. Over halvdelen af de unge bekymrer sig om deres økonomi mindst en gang om måneden, mens kun 24% af bedsteforældrene deler den bekymring.

Julie Lindmann fra Danske Studerendes Fællesråd fremhæver i en artikel af Finans fra aug. 2022, at unge har været påvirket af pandemien, hvilket har skabt øget økonomisk usikkerhed, især med prisstigninger i hverdagen. Dette rammer unge, der allerede har stramme budgetter som studerende.

I artiklen udtrykker Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank desuden, at unge ikke nødvendigvis har en dårligere økonomi end deres forældre. Hun påpeger, at unge har højere indkomster og lav ungdomsarbejdsløshed, men at de naturligvis har en mindre økonomisk buffer, som man kan bruge af i krisetider.

De økonomiske bekymringer blandt unge danskere er tydelige og drevet af stigende priser og usikkerhed om boligmarkedet. Samtidig har de gode jobmuligheder og lav ungdomsarbejdsløshed, hvilket giver dem en økonomisk fordel.

Kilde: Finans