Den økonomiske uro, både globalt og i Danmark, har ført til øget opmærksomhed på privatøkonomien. En nylig spørgeundersøgelse udført af Epinion for Sampension viser, at ambitionerne om at opretholde eller forbedre levestandarden som pensionist er stigende.

Resultaterne af undersøgelsen viser, at hver fjerde dansker forventer at opnå en uændret eller højere indkomst som pensionist. Dette afspejler den stigende interesse for pensionsplanlægning og ønsket om at sikre en behagelig pensionisttilværelse.

Det anbefales normalt at spare op til omkring 80% af ens nuværende indkomst for at opretholde samme levestandard som pensionist. Dette skyldes, at pensionister ikke længere skal betale arbejdsmarkedsbidrag, og de kan drage fordel af lavere omkostninger i forbindelse med en aktiv karriere.

Sampension opfordrer folk til at løbende vurdere deres pensionsplaner, især dem der nærmer sig pensionsalderen, da de har mindre tid til at øge opsparingen, hvis det er nødvendigt.

Særligt er det, at der har været en betydelig stigning i antallet af kvinder, der tager aktivt del i pensionsplanlægning. Mange kvinder undersøger nu deres pensionsopsparing og justerer risikoprofiler for at sikre en tryg pension.

Den øgede opmærksomhed på pensionsplanlægning kan tilskrives den økonomiske usikkerhed på finansmarkederne og stigende inflation og renter. Resultatet af undersøgelsen indikerer en tendens mod øget fokus på pensionsforberedelse blandt danskerne for at sikre en økonomisk stabil fremtid som pensionist.

Kilde: Finans