Seniorboliger og bofællesskaber for ældre oplever en stigende efterspørgsel, for danskere over 55 år viser sig at være mere flytbare end tidligere.

Realdanias filantropidirektør, Nina Kovsted Helk, bemærker, at interessen for seniorboliger med fællesskab er vokset betydeligt siden 2016, og det private marked har taget over.

Flere udbydere som Bovieran og PKA har mærket den store efterspørgsel og ser potentiale for yderligere projekter og har planer om endnu flere i fremtiden.

Forskning fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) har vist at 22% af danskere over 52 år planlægger at flytte inden for de næste fem år, primært for at få mindre plads og vedligehold. Dette er især tydeligt hos de 52-62-årige, hvor tendensen for flytning er stigende. Generelt er den stigende flyttetendens hos ældre at finde uanset alder, idet de ældre lever længere og er friskere end tidligere.

Den stigende interesse for seniorbofællesskaber afspejler en ændret holdning til seniorlivet, hvor ældre danskere søger fællesskab og bekvemmeligheder i deres boligvalg.

Kilde: Finans