Med faldende fødselsrater og stigende forventet levealder vokser seniorernes andel af den globale befolkning, hvilket skaber betydelige kommercielle muligheder og udfordringer samt giver anledning til nye samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser samt en række relevante forbrugstendenser. Indsigt i de udfordringer og tendenser, der er forårsaget af befolkningens aldring, herunder virkningen af Coronavirus (COVID-19) på de ældre forbrugere, kan hjælpe virksomheder med at formulere vindende strategier.
En ny rapport fra Euromonitor gennemgår den global befolkningens aldring frem mod 2040, med specielt fokus på fremtiden for forbrugere over 65 år, med fokus på ældre befolknings indkomst og forbrugskraft i nogle nøgleøkonomier. Den analyserer også virkningen af COVID-19-pandemien på den ældre befolkning og konsekvenserne for økonomier og virksomheder.
Læs hele rapporten fra Euromonitor her
Det fremgår blandt andet, at den globale befolkning vil fortsætte med at ældes. Ikke mindst 65+ gruppen udvides markant i de kommende år. Den store gruppe af 65+ betyder, at de repræsenterer et vigtigt forbrugssegment, som ikke bør ignoreres. På trods af COVID-19s kortsigtede virkning vil ældre forbrugere have glæde af højere indtægter på lang sigt som et resultat af økonomisk vækst, især i udviklings- og vækstmarkeder. I mellemtiden betyder den nuværende stigning i ungdomsarbejdsløshed og generel økonomisk usikkerhed på grund af COVID-19 ældre forbrugere nu mere stabile indkomster end yngre forbrugere. At tjene denne demografiske gruppe vil være et afgørende element for vækst for mange virksomheder i fremtiden. Investering i relevante produkter og tjenester vil være lukrativ for virksomheder, der når ud til ældre forbrugere. Virksomheder er derfor nødt til at tage global aldring i deres strategiske planlægning og integrere skiftende demografi i deres produkter og services samt som medarbejdere.