Næsten 1.200 friplejeboliger er kommet til i løbet af ti år, og interessen blandt borgere og kommuner er stigende.

Antallet er friplejeboliger voksede til i alt 1.618 i 2020. Sådan lyder det i en meddelelse fra Dansk Industri, DI. Modsat de kommunale af slagsen er plejeboligerne drevet privat, men er stadig målrettet borgere, som har omfattende behov for service og pleje.

– Vi har oplevet en stigende interesse fra kommunerne for friplejeboliger, fordi de giver borgerne et reelt alternativ til de kommunale plejeboliger, lyder det fra branchedirektør i DI Service, Jakob Scharff.

Han henviser til det behov for plejeboliger, som Kommunernes Landforening, KL, spår for de kommende år. Mod 2030 skal kommunerne opføre mellem 10.000 og 13.000 plejeboliger. Og her kan friplejeboligerne bidrage, hvilket for kommunerne vil betyde færre omkostninger med boligetablering.

– Som private står vi klar til at bidrage yderligere og assistere kommunerne med at håndtere den meget store udfordring med opførsel af op til 13.000 flere plejeboliger. Et stærkere offentlig-privat samarbejde på området har givet gode resultater i flere kommuner – nu gælder det bare om at få alle kommuner med på vognen, lyder det fra Jakob Scharff.

Du kan læse og lære meget mere om livets 17 forbrugsfaser i pej gruppens bog ‘Fra vugge til krukke – livsfaser og forbrug’. Bogen er skrevet af pej gruppens ejer og direktør, Louise Byg Kongsholm, og indeholder også flere eksterne bidrag. Køb bogen her