Ifølge en artikel fra Ekstrabladet.dk kan rynker i ansigtet have større betydning end tidligere antaget. Mens mange ser rynker som et rent kosmetisk problem, kan de ifølge forskere være forbundet med vores generelle sundhed og levetid.

En gruppe aldersforskere har fremlagt en teori om, at rynker ikke kun er et resultat af kroppens aldringsproces, men også kan drive den. Rynker og hudens alderstegn kan ifølge forskerne være motorer for resten af kroppens aldring.

Senecente celler opstår i vores væv i takt med at vi bliver ældre. De er en beskyttende funktion, men kan med tiden hobe sig op og være benzin på aldersbålet.

Der er blevet gjort flere undersøgelser af sammenhængen mellem hudens alderstegn og vores generelle sundhed og levetid. Disse undersøgelser antyder, at der kan være en sammenhæng mellem Solens ældning af huden, alderen personen vurderes til at have, når de optræder på billeder og risikoen for hjerte-kar-sygdomme og dødelighed.

Hollandske forskere har også vist, at personer, som ser yngre ud i ansigtet end deres faktuelle alder, også ser ud til at have en mindre risiko for at få aldersrelaterede sygdomme.

Kilde: https://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab/forskere-forbloeffede-rynker-kan-maaske-goere-dig-aeldre/9717820?fbclid=IwAR3OOw3X0ax7GwbNv_dJMc857EADYCQm1pu1CRfDNeiX_NQeAnCmEqhc1xc