Flere må forbi fertilitetsklinikken, hvis de ønsker at blive forældre. Det bekymrer formand for Dansk Fertilitetsselskab.

Godt hver tiende nyfødte er i 2019 kommet til med kunstig befrugtning, viser tal fra Dansk Fertilitetsselskab. Statistikken for fertilitetshjælp for syv år siden viste et tal på 8,5 pct. mod de nuværende 10,5 pct.

– Der er sygdom bag ved det her. Der er noget, vi ikke får forebygget ordentligt, når hvert tiende barn skal laves på hospitalet i stedet for hjemme i dobbeltsengen. Vi er nødt til at tage forebyggelse af reproduktive sygdomme alvorligt på en helt anden måde, end vi gør i dag, siger Søren Ziebe, klinikchef på Rigshospitalets fertilitetsafdeling, til Kristeligt Dagblad. I artikel på TV2 kalder formand for Dansk Fertilitetsselskab, Kathrine Birch, statistikken for “trist” og “bekymrende”.

Formanden mener endvidere, at årsagen er, at danskerne først sent forsøger at blive forældre. Både Kathrine Birch, Søren Ziebe og andre aktører ønsker en reform af fertilitetsområdet, der skal tilskynde at få børn i en tidligere alder. Der født 6429 børn i 2019 efter fertilitetsbehandlinger, hvoraf 767 forventedes at blive født af singlekvinder.

Læs mere om fertilitetsbehandling i Danmark i Fra vugge til krukke – Livsfaser og forbrug, side 76.

Du kan læse og lære meget mere om livets 17 forbrugsfaser i pej gruppens bog ‘Fra vugge til krukke – livsfaser og forbrug’. Bogen er skrevet af pej gruppens ejer og direktør, Louise Byg Kongsholm, og indeholder også flere eksterne bidrag. Køb bogen her