Unge mennesker er blevet særlig hårdt ramt på pengepungen, mens COVID-19 har floreret i landet. Det skyldes blandet andet manglende beskæftigelse.
Der er dermed voksende økonomisk ulighed mellem de yngre og ældre generationer.
– I krisetider er det altid sådan, at det går hårdest ud over dem, der har det svært i forvejen. Det er personer, der har en løs tilknytning til arbejdsmarkedet, som først bliver fyret, og de unge har samtidig svært ved at komme i arbejde, siger cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, til TV 2.
Et eksempel er 29-årige Mark Bo Jensen, der er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet. Udover at have haft en projektansættelse på syv måneder, oplever han, at det er svært at få arbejde – ikke mindst efter, at coronakrisen startede.
– Det seneste halvandet år har jeg været jobsøgende. Det er vildt frustrerende ikke at kunne få fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Mark Bo Jensen til TV 2.
Mediet oplyser desuden, at generationerne over 30-års-alderen er bedre stillet som led i, at værdien af aktiemarkederne og huspriserne ikke er faldet, men tværtimod steget. Det er positivt for boligejerenes og aktionærernes økonomi. Samtidig lyder det fra Carl-Johan Dalgaard, overvismand og professor i økonomi, at der endnu ingen samlet analyse findes af krisens økonomiske konsekvenser, og at uligheden mellem generationerne hurtigt kan ske at falde igen.
Du kan læse og lære meget mere om livets 17 forbrugsfaser i pej gruppens bog ‘Fra vugge til krukke – livsfaser og forbrug’. Bogen er skrevet af pej gruppens ejer og direktør, Louise Byg Kongsholm, og indeholder også flere eksterne bidrag. Køb bogen her