Når danskerne skal flytte, er det ofte med baggrund i, at man ønsker en større bolig. Det kan være i tilfælde af familieforøgelse.

Ekstra kvadratmeter og have er den vigtigste faktor for at flytte, og især i byerne er der højere flyttefrekvens.

– I byerne er kvadratmeterpriserne så høje, at opgraderingen fra et fremlejet værelse til en familiebolig er nødt til at ske trinvist. Man rykker måske i en andelsbolig med et ekstra værelse, når første barn melder sin ankomst, og skifter så til en større bolig, efterhånden som indtægterne gradvist stiger, lyder det fra Hans Skifter Andersen, professor ved Statens Byggeforskningsinstitut, til Videncentret Bolius.

Han påpeger også, at danskerne som regel flytter inden for en relativt lille geografisk radius. I 4 ud af 10 flytninger er der under 10 kilometer til den nye bolig, og blandt børnefamilierne flyttes endnu kortere afstande.

Der kan naturligvis være andre årsager til flytning. Når unge flytter hjemmefra er motivationen oftere, at man vil stå på egne ben eller nærmere sin uddannelsesinstitution. Knap 900.000 gange skiftede danskere adresse i 2019, oplyser Bolius.

Læs mere om børnefamiliers flyttevaner i bogen Fra vugge til krukke – Livsfaser og forbrug på side 560, hvor Julie Daugaard bidrager med resultaterne af en analyse af børnefamiliernes flyttevaner.

Du kan læse og lære meget mere om livets 17 forbrugsfaser i pej gruppens bog ‘Fra vugge til krukke – livsfaser og forbrug’. Bogen er skrevet af pej gruppens ejer og direktør, Louise Byg Kongsholm, og indeholder også flere eksterne bidrag. Køb bogen her