Rejser og oplevelser står højt på listen til, når pensionstiden indtræffer.

Mange danskerne forestiller sig, at de vil bruge tiden nye oplevelser, når pensionen kalder. Ca. tre ud af fire danskere vil især bruge deres penge på rejser, når sidste arbejdsdag er forbi, viser en undersøgelse og pressemeddelelse fra Industriens Pension.

Udover rejser trækker særligt kulturoplevelser og hobbyer, hvilket henholdsvis 46 og 44 pct. i undersøgelsen angiver.

“Der er ofte mange drømme, der skal udleves i den tredje alder, og det handler i høj grad om at rejse ud og opleve verden”, lyder det fra Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension. Samtidig påpeger hun, at den aktuelle situation med COVID-19 kan have medvirket til at skabe mere udlængsel.

I den anden ende af skalaen ligger boligrenovering og ny bil, som henholdsvis 8 og 9 pct. af danskere angiver, at de ønsker at bruge penge på.

1.018 personer i den erhvervsaktive alder har deltaget i undersøgelsen, der er foretaget af Epinion. Pressemeddelelsen nævner desuden, at danskernes samlede pensionsformuer forventes at vokse i fremtiden.

Fakta: Svar fra Epinion-undersøgelse

Hvad ønsker du især at bruge penge på, når du bliver pensionist, ud over dit almindelige husholdningsforbrug af dagligvarer og lignende? Du kan angive flere svar.

Procentandel
Rejser 74%
Kulturoplevelser 46%
Hobbyer 44%
Tilskud/gaver til børn eller børnebørn 38%
Restaurantbesøg 34%
Køb af sommerhus eller anden fritidsbolig 14%
Sportsaktiviteter 11%
Ny bil 9%
Renovering af hus 8%
Andet 1%
Ved ikke/Ingen af ovenstående 8%
Antal respondenter 1018