For at få mere hus for pengene flytter børnefamilier væk fra de store byer og ud i de mindre kommuner, hvor kvadratmeterprisen er lavere.

Det skriver JP Erhverv d. 23. maj 2022:

Børnefamilier er vigtige for landets kommuner. Både de store og små kommuner har brug for tilflyttere og gør en masse for at tiltrække familierne. Det viser en analyse som ejendomsmæglerkæden Home har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Tallene er opgjort ved at se på, hvor mange børn under 17, som henholdsvis er flyttet til og fra en kommune – og den procentvise stigning eller fald mellem de to tal.

Opgørelsen viser , at Svendborg Kommune er Danmarks mest populære kommune for børnefamilier idet kommunen i 2021 oplevede, at der kom 111 pct. flere børn til, end der flyttede ud. På andenpladsen kommer Odder Kommune og på en tredjeplads finder man Hillerød Kommune. Den resterende top 10 udgøres af Skanderborg, Silkeborg, Furesø, Rudersdal, Stevns, Vejle og Allerød.

I den anden ende af skalaen finder man Aarhus, Frederiksberg og København. I Aarhus og på Frederiksberg flyttede der over dobbelt så mange børn fra kommunen som der flyttede til sidste år, mens der i København var cirka tre gange så mange børn, der flyttede fra kommunen som flyttede til.