En ny artikel fra DR Nyheder viser, at mange unge mennesker i deres 20’ere bliver boende hjemme hos deres forældre i længere tid på grund af de stigende boligpriser i Danmark.
Ifølge artiklen er det blevet vanskeligere for unge at finde en økonomisk overkommelig bolig, og mange oplever, at de er nødt til at blive boende hos deres forældre i længere tid, end de tidligere ville have gjort.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af unge voksne, der bor sammen med deres forældre, steget i de seneste år. I 2020 boede mere end en fjerdedel af alle 25-29-årige i Danmark hjemme hos deres forældre, og tendensen er stigende.
Artiklen påpeger også, at boligpriserne i de større danske byer som København og Aarhus er særligt høje, og det kan være særligt udfordrende for unge at finde en billig bolig her. Mange unge i Danmark bliver derfor nødt til at udskyde deres drømme om at blive selvstændige og flytte hjemmefra.
I en nylig case fra DR Nyheder følger vi Nicolaj, der er 20 år og ikke føler sig tvunget til at flytte hjemmefra lige nu på grund af boligpriserne. Han bor sammen med sin mor, der betaler huslejen, og han behøver ikke arbejde for at betale regningerne. Nicolaj ønsker at fokusere på sin uddannelse og på at få en god start på sin karriere, og derfor føler han ikke behov for at flytte hjemmefra lige nu.
Mens nogle unge i Danmark har råd til at bo hjemme hos deres forældre, er det ikke en mulighed for alle. Mange unge har brug for at flytte hjemmefra for at studere eller arbejde, og det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, når man samtidig skal betale husleje.
Artiklen peger på, at der er behov for at gøre noget ved boligpriserne i Danmark, så flere unge kan få råd til at flytte hjemmefra og blive selvstændige. En del af løsningen kan være at øge udbuddet af billige boliger til unge og studerende, og der er også behov for at øge antallet af almene boliger i de større danske byer.
Kilde: DR Nyheder