Konfirmation er en stor familiefest, hvor fejring af konfirmanden er i højsædet. De overøses med søde ord og gaver i massevis. Men hvad koster sådan en fest egentlig?

Det giver målinger fra Norstat, gennemført for Sydbank, et indblik i. 

Målingerne viser blandt andet, at en konfirmationsfest i gennemsnit har kostet 30.000 kr. de seneste fem år. Dette kommer bag på forældrene efter festen, og især mødrene, som er de mest optimistiske i forhold til festudgifterne. Halvdelen mener nemlig, at sådan en fest sagtens kan holdes for under 10.000 kr. 

Et mindretal af forældrene til kommende konfirmander har på forhånd lagt et budget for festen, hvilket kan gøre en fest som denne mere overskuelig. De 25%, der har lagt et budget, forventer at holde sig til det, mens de øvrige 75% må forvente at bruge flere penge end først antaget, mener Sydbanks forbrugerøkonom, Ann Lehmann Erichsen. 

På en dag som denne fylder gaver meget, og der ses et overtal af pengegaver, som regel gives disse da det er det, som konfirmanden ønsker sig. Men skulle man se bort fra dette, ville der i langt større grad blive givet oplevelser. 

Gaverne fylder en så stor del, at det gode hjerte stikker af med forældrene, og især mødrene, som ender med at give for flere penge, end de har råd til. I gennemsnit giver hver 10. en større gave, end hvad de har råd til.  

Kilde: ritzau