Emile Ratelband er ikke tilfreds med sin alder – især ikke når han bruger Tinder. Derfor ønskede den 69-årige hollandske mand at få lov til at ændre sin alder, men tabte sagen i retten.

Emile Ratelband ser sig selv som en mand i sin bedste alder, og han har lægernes dokumentation for, at hans fysiske alder er 49 år – altså hele 20 år yngre end hans kronologiske alder. Dermed mener han, at hans mentale og fysiske alder er den korrekte alder for ham, og han vil således have sin kronologiske alder justeret tilsvarende. Derfor gik han i retten for at få ændret sin fødselsdato fra den 11. marts 1949 til den 11. marts 1969.

”Som 69-årig har jeg begrænsninger. Men som 49-årig kunne jeg købe et nyt hus og køre en anden bil. Og jeg kunne også arbejde mere,” siger Emile Ratelband, der arbejder som underviser og psykolog, i en artikel i den britiske avis The Guardian.

Den juridiske proces, som Ratelband er gået i, er dog primært baseret på hans følelse af, at han bliver diskrimineret på datingappen Tinder.

”Når jeg bruger Tinder, og det fremgår, at jeg er 69, får jeg ingen svar. Men når jeg er 49 år med det ansigt, jeg har, vil jeg være i en anden situation,” siger  Emile Ratelband i artiklen.

Han sammenligner sit ønske om alderskorrektion med ikke at føle sig godt tilpas med og det at ville ændre sit biologiske køn. Da sagen for nylig blev rejst for retten, erklærede dommeren, at muligheden for kønslig korrektion er

resultatet af, at loven blev revideret og udviklet, men det samme gælder ikke for alder.

Under forhandlingerne åbnede Emilie Ratelband også for at fratræde retten til pension for at forsikre retten om, at han ikke har nogen skjult dagsorden bag sit ønske om at være 20 år yngre.

Men retten var uenig og fremhævede, at mange rettigheder i loven er baseret på en persons alder, og at ændre det efter eget ønske kan forårsage mange uønskede juridiske og samfundsmæssige konsekvenser.

Dette er kun en lille uddrag af den nye bog om livsfaser – køb hele bogen her