Ifølge Stefano De Dominicis, ph.d. og idrætspsykolog ved Københavns Universitet og mentaltræner, kan der groft sagt skelnes mellem to typer motionsformer.

Den ene gruppe, som inkluderer cykling og løb, er særligt gode til at modvirke stress og øge bevidstheden og mentale tilstedeværelse og kan have en meditativ effekt, der kan sammenlignes med mindfulness. Den anden gruppe er sportsgrene, såsom tennis eller styrketræning, hvor teknik og motorik er i fokus, og er særligt sund for vores hjerne. At lære nye fysiske færdigheder udfordrer hjernen til at skabe nye neurale forbindelser, styrker hjernen og holder den ung.

Det mest optimale er, hvis man kan kombinere de to. Det er også en klar fordel at motionere i det fri i grønne omgivelser, da det kan reducere stress og øge ens fokus. Regelmæssig motion kan have en forbyggende effekt på depression og nogle typer af angst. En træningsfrekvens på 3-4 gange om ugen kan have en antidepressiv effekt. Det vigtigste er, at man udfordrer sig selv en lille smule, men ikke for hårdt eller for nemt.

Kilde: https://videnskab.dk/krop-sundhed/hvilke-typer-motion-er-bedst-for-vores-mentale-helbred/